6.5.2012

Oikeustaistelun voittanut kakku!

Niitä myydään 360 000 kappaletta vuodessa, siitä on käyty oikeustaistelua and I love it! Se on tietysti Itävallan tunnetuin kakku Sacher. Sacherkakun kehitti (vahingossa) vuonna 1832 herra nimeltä Franz Sacher. Prinssille (Wenzel von Metternich) oli tulossa arvovaltaisia vieraita ja pääkokin ollessa sairas sai oppipoika Franz Sacher tehtäväkseen loihtia jälkiruuan. Kakku oli menestys ja siitä tuli nopeasti ylemmän luokan herkku ja sen maine levisi ympäri maailmaa.

Sacherkakusta käytiin oikeustaistelua 60-luvulla, jonka Demel-konditoria hävisi. Demel joutui poistamaan kakkunsa nimestä Original-sanan. Original Sacher-Tortea saa ainoasta Wienin ja Salzburgin hotelli Sacherista sekä Innsbruckin ja Grazin cafe Sacherista. Sacherkakun voi tilata nykyään myös netin kautta melkein jokaiseen maahan, kuuriritoimituksella kakku tulee kaukaisimpiinkin maihin vain muutamassa päivässä. Kakku toimitetaan puisessa pakkauksessa.

Sacherkakku puisessa pakkauksessaan

Vietimme vappua tämän suklaisen unelman syntymäkaupungissa Wienissä ja pitihän sitä kuuluisaa hotel Sacheria ja sen kahvilaa käydä myös ihmettelemässä. Olimme ajatelleet vain kävellä kahvilaan sisään ja tilata palan tätä suklaista unelmaa, mutta se ei käynytkään niin helposti. Saavuttuamme hotellin luo ihmettelimme mikä tungos sen edessä on, kunnes tajusimme että ihmiset jonottivat cafe Sacheriin! Ulkona oli 30-astetta hellettä joten päätimme olla jonottamatta ja tyytyä vain kuvaamaan rakennusta ulkoa. 


Hotel Sacher

Ihmiset jonottamassa suklaista unelmaa

Sacherkakun resepti on salainen ja sitä säilytetään lukkojen takana kassakaapissa. Sen tekemiseen kuuluu 36 vaihetta jotka kuuluu tehdä tietyssä järjestyksessä. Kakut valmistetaan edelleen käsin ja niitä myydään huimat 360 000 kappaletta vuodessa! Sacherkakkua tulisi säilyttää 16-18 asteen lämpötilassa, joten älkää laittako sitä jääkaappiin. 

Viimeisenä Wienin iltana satuimme kävelemään puoli yhdentoista aikaan hotelli Sacherin ohi. Yllätykseksemme huomasimme cafe Sacherin olevan vielä auki eikä oven edessä tällä kertaa ollut jonoa. Jippii! Pääsimme sittenkin syömään sitä ehtaa ja aitoa Sacherkakkua ja vieläpä autenttisessa ympäristössä. :-) Kahvilassa oli meidän lisäksemme vain kaksi ihmistä.

Minä cafe Sacherissa.

Sacherkakku tarjoillaan makeuttamattoman kermavaahdon kera ja kyytipojaksi sille suositellaan Original Sacher Coffee tai Original Sacher Tee. Tilasin kakun tuon teen kera. Tee on kehitetty varta vasten hotelli Sacherille. Se on Darjeeling teetä ripauksella Earl Greytä ja Jasmiinin kukkia. Sekä kakku että tee olivat maineensa veroisia!


Sacherkakku ja Original Sacher Tee

Niin hyvää ettei sanotuksi saa... :-)

Orginal Sacher teetä


Yammy!!

Cafe Sacher Wien

Ja loppuun vielä kuva "tyypistä" joka tämän kakun kehitti. Kiitos Franz! :-)





3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus! Oli tosi mukava lukea tätä. :-)

    Ihana, että pääsitte kuitenkin cafe Sacheriin! On kyllä mahdottoman upea paikka, joka henkii vanhanajan tunnelmaa. En minäkään olisi varmaan jaksanut jäädä jonottamaan, vaikka kuinka olisi suklaan tuska kova. :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitti uudesta unelmasta. Tonne on päästävä

    VastaaPoista
  3. Hellu unelmia on hyvä olla ja tämä on vielä suht helposti toteutettavissa. :-)

    Kiitos Hippu, mukava kuulla että postaus miellytti. :-) tuo suklaan tuska on NIIN tuttua mulle! Sen takia on joskus lähdetty tukka takussa ja lökäpöksyissä kaatosateessa kauppaan. ;-)

    VastaaPoista