20.5.2012

Wien 3.päivä

Viimeisenä Wienin reissupäivänä kävimme Euroopan pisimmällä ostoskadulla Mariahilferstrassella. Joitain löytöjäkin tuli tältä 2 kilometriä pitkältä kadulta tehtyä.

Mariahilferstrasse

Kävelijöiden alueet oli merkattu hauskoilla katuun maalatuilla tossuilla

Shoppailun jälkeen suuntasimme Naschmarktiin. Naschmarkt on tori josta voi ostaa muun muassa tuoreita vihanneksia, kukkia ja mausteita. Siellä on myös useita ruokapaikkoja. Viikonloppuisin Naschmarktissa on myös kirpputori.






Nälkä (ja jano) pääsi yllättämään, joten päädyimme syömään välipalaa yhteen Naschmarktin ruokapaikoista nimeltä Naschmarkt Deli.  



Tilasimme ison alkupalalautasen (grosser vorspeisenteller) jossa oli kokoelma erilaisia herkkuja. Annos tarjoiltiin tuoreen leivän kanssa. 




Ruuan kyytipojaksi tilasin siiderin (sitä kun ei juurikaan ole saatavilla Voralbergissa). Sain yllätyksekseni Etelä-Afrikkalaista siideriä joka oli todella hyvää.



Juuri kun olimme lähdössä torilta bongasimme suklaapuodin. Sinne oli päästävä! Suklaapakkaukset olivat hauskoissa paketeissa jotka muistuttivat CD-levyjä. Makuyhdistelmät olivat jokseenkin erikoisia; oliivi-sitruuna-suklaa, hamppu-mokka-suklaa...


Suklaata, suklaata..
Tummaa suklaata karamellilla, chilillä ja inkiväärillä maustettuna
Tämä tarttui puodista mukaan

Minä graffitoituneena jossain päin Wieniä...

Paljon ehdimme näkeä ja kokea Wienin reissullamme, mutta paljon jäi vielä näkemättäkin. Esimerkiksi espanjalaisessa ratsastuskoulussa olisin halunnut käydä, mutta valitettavasti kaikki kierrokset olivat loppuun myyty. Wieniin on siis päästävä uudestaan!

4 kommenttia:

  1. Mitä, etkö ostanut kuin yhden paketin suklaata, hihii. Oliivisuklaa kuulostaa kyllä aika epäilyttävältä; se ei mitenkään voi olla hyvää...

    Ihana tuo tori! Mitä noissa pulloissa oli? Yritin zoomailla, mutta en millään nähnyt mitä niissä on. Jotain etikoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden paketin ainoastaan, uskomatonta eikö!! :-D

      Noissa pulloissa oli maustettuja öljyjä ruuan laittoon ja salaatinkastikkeisiin. Samanlaisissa pulloissa olen nähnyt myös erilaisia liköörejä myytävän (muistaakseni Münchenin joulumarkkinoilla).

      Poista
  2. Moi, valtavan hyviä kuvia ja kiva matkakertomus :) Tuli muistot mieleen omasta vanhasta kielikurssi-reissusta..piti ihan kaivaa vanhat 10-kuvat esille ! Samoja maisemia ja nähtävyyksiä löytyi niistäkin kuvista. Terkkuja Huvikummusta - Sanna -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Vai että 10-kuvat. :-) Silloin joutuikin vähän tarkemmin miettimään mistä kohteesta raski kuvan ottaa. Yhdellä filmillä tais olla yleensä 24 kuvaa ellei heittäytynyt hurjaksi ja ostanut 36 kuvan filmirullaa. :-D On se nykyään helppoa kun voi napsia kuvia hillittömän määrän ja kotona valkata parhaat.

      Poista