18.5.2012

Ammoniumkloridi löytö!!

Kävin tänään lounastauolla paikallisessa ostoskeskuksessa, koska halusin vaihtaa puhelimeni sopimuspaketin toiseen. Sain jonottaa 45 minuuttia vain kuullakseni ettei tämä onnistu! Halusin itseasiassa vaihtaa kalliimpaan pakettiin (joka olisi sisältänyt ilmaista puheaikaa kaikkialle Eurooppaan, ei ainostaan Itävaltaan), joten menee yli ymmärryksen miksi se ei ole mahdollista. Pitää siis odottaa elokuun loppuun jolloin halvempi pakettidiilini umpeutuu jotta voin vaihtaa kalliimpaan (jos kyseistä pakettia on silloin enää tarjolla). Hoh hoi jaa näitä puhelinfirmoja. 

Tästä siuvaantuneena kävelin ympäri ostoskeskusta kunnes jäin ihastelemaan yhden pikkupuodin näyteikkunaa. Ikkunassa oli esillä nallekarkeista tehtyjä kakkuja. Haahuilin myös kauppaan sisään ja minkä löydön teinkään... SALMIAKKIA!! Ihanaa mustaa namia jossa on ehtaa ammoniumkloridia jota myös lannoitteissa ja paristoissa käytetään. Namit näyttivät ja maistuivat jokseenkin samalta kuin noitapillit Suomessa. Täällä nimi ei ollut noitapilli vaan noidan luuta. Ensimmäinen kerta kun löysin täältä oikeaa salmiakkia, ainoastaan lakritsia on joissain kaupoissa myytävänä (eikä sekään ihan samanlaista lakua kuin Suomessa).


Paketillinen noidan luutia


Nami!

Pussissa luki "voimakasta", jos tämä oli voimakkaan makuista salmiakkia niin mitenköhän esimerkiksi Fazerin turkinpippureita täällä kuvailtaisiin...

6 kommenttia:

  1. Hih, olipa kerrassaan houkutteleva mainoslause salmiakille tuo että lannoitteissa ja paristoissa käytetään samaa ainetta. :-D

    Minä en ole koskaan ollut mikää lakritsin ystävä, onneksi. On ainakin yksi himoittava asia vähemmän. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen selkeästi väärällä alalla, mun pitäisi ryhtyä salmiakin markkinoijaksi! :-D Hyvä ettei sulla ole lakritsin/salmiakin himoa, sitä ei taitaisi Intiasta saadakaan.

      Poista
  2. Kiva blogi sinulla! Minäkin bloggailen Itävallassa, Seefeldistä, Tirolista. Tule käymään www.athomewithsofia.blogspot.com Mukavaa Sunnuntaipäivää sinne naapuribundeslandiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terkkuja sinne Seefeldiin Sofia. Kävin vastavierailulla blogissasi ja tulen jatkossakin! :-)

      Reilun viikon päästä olen lomailemassa siellä teidän suunnalla (Zillertalissa ja Innsbruckissa).

      Poista
  3. Voi kun saisikin noitapillejä! Siitä taitaa olla vuosia kun olen viimeksi syöny :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten pika pikaa "tilaus sisään"! Eiköhän joku sinulle Suomesta noitapillejä voisi paketin lähettää. :-)

      Poista