13.5.2012

Wien 2. päivä

Wienin reissun tokana päivänä suuntasimme heti aamusta Schönnbrunnin linnalle. "Muutama" muukin turisti oli eksynyt paikalle.Schönnbrunnin linnan on rakennuttanut keisarinna Maria Teresia ja siinä on vaatimattomat 1441 huonetta. Ja minä kun olen valittanut, että meillä on liian monta ikkunaa pestäväksi... :-) Linnassa on yöpynyt myös mm. Napoleon. Schönnbrunn kuuluu Unescon Maailmanperintöluetteloon.

Schloss Schönbrunn
Suihkulähde Schönbrunnin sisäpihalla




Linnaa vastapäätä mäen päällä on Gloriette-Paviljonki. Paviljongissa toimii nykyään kahvila turisteille ja sieltä on upeat näkymät linnalle.

Gloriette-Paviljonki

Linna suihkulähteen takaa

Linna on valtavan kokoinen!!

Gloritte-Paviljonki

Schönnbrunnin jälkeen palasimme takaisin keskustaan. Kävelimme Hofburgin puistossa (Hofburg on myös keisarillinen palatsi). Ihmiset olivat nauttimassa kauniista päivästä puistossa.

Hofburg
Hofburg

Hofburgin puisto

Puistosta löytyy myös Mozartin patsas. Patsaan eteen oli tehty kaunis nuottiavain kukista.




Hevoskärryillä ajelu on suosittua Wienissä. Henkilökohtaisesti en tästä tavasta pidä, että hevosten pitää kaupungissa liikenteen keskellä (usein paahtavassa helteessä) ajaa kierrosta kierroksen perään. 


Kävelykatu keskustassa

Illalla kävimme Wienin huvipuistossa Praterissa. Sieltä löytyy myös yksi Wienin suosituimmista turistikohteista Wiener Riesenrad, vuonna 1897 rakennettu maailmanpyörä. Siinä oli alunperin 30 vaunua, mutta 2.maailman sota tuhosi maailmanpyörän pahasti ja nykyään vaunuja on vain 15.

Wiener Riesenrad

Huvipuistosta löytyy myös maailman korkein ketjukaruselli Prater Turm, 117 metriä korkea! Korkeanpaikan kammoisena jätin tämän todellakin väliin! :-)

Prater Turm

Tähän laitteeseen uskallauduimme, Wildalpenbahn (samankaltainen kuin tukkijoki). :-)



Illalla kävimme vielä nauttimassa drinkit Donauinselillä. Donauinsel on kapea ja pitkä saari Tonava-joella. Saarelta löytyy iso liuta ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Siellä pidetään myös joka vuosi (kesäkuun lopussa) Donauinselfestivaalit. Festivaaleille on ilmainen sisäänpääsy ja esiintymislavoja on useita. Muun muassa Madonna on esiintynyt siellä. Kävijöitä festivaaleilla on jo huimat 3 miljoonaa!! Tänä vuonna festivaalit osuvat juhannukselle 22-24.6, joten jos kaipaat vaihtelua juhannukseen suuntaa Wieniin. :-) Saarella käyvät paikalliset myös lenkkeilemässä ja pyöräilemässä.

 
Yksi saarelle johtavista silloista
Happy hour ;-)




2 kommenttia:

  1. Ai kun alkoi tehdä mieli Wieniin. Viime visiitistä on jo vuosia ja se oli sellaista poukkoilemista paikasta toiseen, kun olisi halunnut nähdä kaiken ekalla reissulla. Wien on niin iso ja monipuolinen kaupunki, että näkemistä riittää monelle reissulle. Ja junalla tietysti ihanien maisemien vuoksi. Rakastan junailua kun sitä ei tarvitse tehdä ammatikseen.
    Hyvää helatorstaita! paskeriville

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunkilomilla tulee helposti liian ahneeksi ja yrittää nähdä kaiken mahdollisen kerralla. Täytyy varoa ettei tilanne muutu lomailusta suorittamiseksi. Wien on upea kaupunki ja aion myös sinne suunnata uudestaan niin pian kuin mahdollista. :-)

      Poista