11.7.2011

Pokasahausta

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä minulla oli ilo olla vieraana itävaltalaisissa häissä. Vihkitilaisuus oli kauniissa pienessä kirkossa ylhäällä vuorella, paikassa nimeltä Meschach. Sää tuona päivänä ei ollut yhtä kaunis kuin morsian, mutta paikallisen sanonnan mukaan sade hääpäivänä tuo onnea. :-)

Hääparin vihkikirkko
 Morsian ja sulhanen kuuluvat katoliseen kirkkoon, joten pääsin ensimmäisen kerran näkemään katoliset häät. Vihkitilaisuus kirkossa oli hyvin samanlainen kuin luterilaisessa kirkossa. Suurin ero oli, että kirkossa laulettiin hyvin monta ei kirkollista laulua, jopa uusimpia hittibiisejä, ja ihmiset taputtivat mukana. Hääparin kolme ystävää soittivat kitaraa ja lauloivat vieraiden edessä.


Vihkikirkko sisältä

Vihkimisen jälkeen oli vieraille tarjolla kirkon pihalla juotavaa (olutta, viiniä) ja pientä suolapalaa. Paikallisen perinteen mukaan hääparin tulee sahata pokasahalla puupölli poikki. Tällä todistetaan, että pari pystyy yhteistyöhön. Hyvin sujui tältä parilta! :-)

Pölli saa kyytiä!
Papillekin maistui olut

Kirkon eteen oli onneksi viritetty katokset sillä saimme melkoisen raekuuron niskaamme. Jos sade hääpäivänä tuo onnea niin raekuuro taannee onnen hamaan tulevaisuuten asti. :-) Raekuuron jälkeen aurinkokin päätti osallistua häihin.


Rakeita heinäkuussa!

Tämän jälkeen siirryimme Feldkirchiin jossa häiden juhlinta jatkui. Juhlapaikka oli kauniisti koristeltu ja vieraiden paikat oli merkitty hauskasti nimillä varustetutuilla kynttiläkoristeilla. Saimme nauttia todella herkullisen pöytiin tarjoillun 4 ruokalajin illallisen!





Ilta jatkui hääparin tanssilla ja pääsin itsekin tanssimaan elämäni ensimmäisen Wienervalssin!  Jossain vaiheessa iltaa morsian ryöstettiin ja olin myös ryöstöporukassa mukana. Täällä morsian viedään johonkin läheiseen baariin/ravintolaan josta sulhasen bestmanin tulee morsian löytää.  Baarissa morsian ja morsiamen ryöstöporukka juovat mahdollisimman paljon kuohuviiniä ja bestmanin tulee maksaa kaikki juodut kuohuviinit!! Onnistuimme juomaan 4 pulloa ennen kuin meidät löydettiin... Bestman köyhtyi 80 euroa.


Morsiamen ryöstöretkellä...

Sulhasen saatua morsiamensa (tässä vaiheessa itseasiassa vaimonsa) takaisin jatkui ilta iloisissa tunnelmissa.


Juhlahumua

4 kommenttia:

  1. Hauskaa :) Mietinkin että näyttäisitkö kuvia paikallisista häistä :)

    VastaaPoista
  2. Juu piti muutama kuva toki laittaa vaikka yritinkin välttää hlökuvia hääparista. :-)

    VastaaPoista
  3. Heips, onko itävallassa häälahja-kulttuuri samanlaista kuin suomessa? Esim. häälahjoista toivelista tiettyyn liikkeeseen? t. Sanna

    VastaaPoista
  4. Tällä parilla ei ainakaan ollut lahjalistaa. Useimmiten hääparit toivovat rahaa jolla katetaan hääjuhlan kuluja.

    VastaaPoista