29.6.2011

Palapelikaupunki ja ilmalaivoja

Sunnuntai aamuna suuntasin kohti Saksaa ja kaupunkia nimeltä Tettnang. Työkaverini asuu siellä ja oli kutsunut brunsille hänen ja vaimonsa luo. Dornbirnistä ajaa Tettnangiin 40 minuutissa jos ei ole ruuhkia. Saavuin suomalaiseen jämptiin tapaan tasan kymmeneltä kuten oli sovittu. Myönnettäköön ajoitus oli tuuria... ;-) Herkullisen brunssin jälkeen suuntasimme kohti Ravensburgia. Ravensburgista tulee ensimmäisenä mieleeni palapelit. Kaupungissa sijaitseekin Ravensburger AG yritys joka valmistaa mm lauta- ja palapelejä. Ravensburgissa on myös kaunis vanha kaupunki ja sitä ympäröi useat kauniit tornit. Se on myös hyvä shoppailu kohde, mutta valitettavasti olimme liikkeelllä sunnuntaina jolloin kaupat ovat kiinni. Täytynee siis tehdä uusi visiitti Ravensburgiin joku lauantai... Ajoimme myös ylös näköalapaikalle josta oli näkymät kaupungin yli aina Bodensee järvelle asti. 



Ravensburgin keskustaa

Usean katon reunukset ovat hauskaa sahalaitaa Ravensburgissa

 

Yksi Ravensburgin torneista

 
Kierreltyämme aikamme Ravensburgissa päätimme lähteä vielä käymään Friedrichshafenissa. Sunnuntai oli todella kuuma ja aurinkoinen päivä joten päätimme laskea auton katon alas. Huristelimme kirjaimellisesti tukkaputkella ja poppi soiden. Tunnelma oli kuin parhaallakin lomalla! 




Friedrichshafen sijaitsee Bodensee järven rannalla Saksan puolella. Siellä sattui olemaan kulttuurifestivaalit menossa ja rantabulevardilla oli kuhinaa. Rannan vierus oli täynnä kojuja joissa myytiin eri maiden ruokia ja lavoilla esitettiin jos jonkinlaisia esityksiä. Vietimme rennon ja aurinkoisen iltapäivän Friedrichshafenissa. Kaupungin yltä bongasimme lähtiessämme Zeppelinin. Friedrichshafenissa on muinoin ollut ilmalaivatehdas ja Zeppelinillä on edelleen mahdollisuus käydä lentämässä jos haluaa lompakkoaan muutamalla sadalla eurolla keventää.  
 
Rantabulevardin elämää Friedrichshafenissa
Kuuman päivän pakollinen välipala! :-)
Zeppelin bongaus


Rantabaari Friedrichshafenissa







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti