21.6.2011

Laiskan kokin illallinen

Tänään töistä lähtiessäni näytti auton lämpömittari +31 astetta. Kuulostaa hyvältä, eikö! Suomessa tällaisilla keleillä olisi ollut aivan lomafiilis. Lämpimät kelit ovat jatkuneet jo maaliskuun lopulta ja joskus tällaiselle pohjoisen tytölle nämä lämpötilat ovat jotain muuta kuin luksusta. Paahteessa arkiaskareiden tekeminen, kuten asunnon siivoaminen tai kauppakassien raahaminen, ei tunnu kovinkaan lomalta.

Paahteesta läkähtyneenä päätin poiketa kotimatkalla kaupassa ostamassa jotain tykötarpeita illallista varten. Mitään lämmintä ruokaa ei näin kuumalla kelillä tehnyt mieli joten päädyin ostamaan salaattiainekset. Kehtaanko tunnustaa, valmiiksi suikaloitua ja pestyä...  Ilokseni löysin kaupasta myös itävaltalaista siideriä! Siideri on harvinaisuus Itävallassa, eritoten paikallinen siideri, joten oli todellinen yllätys että tämä harvinaisuus oli päässyt kaupan valikoimiin. Ostoskoriin päätyi siis myös pullo siideriä. :-)

Ennen salaatin nauttimista kävimme uhmaamassa aurinkoa Vernerin kanssa. Kävelimme vakioreittiämme jonka varrella sijaitsee todella kaunis vanha talo. Tämän talon puutarhaa asustaa kaksi super söpöä ankkaa, musta ja valkoinen. Ankkapariskunta ei valitettavasti ollut poseeraus tuulella, mutta tässä talosta pari kuvaa.

kaunis itävaltalais talo

 
Lenkin jälkeen pääsin nauttimaan "kovalla työllä" tehdyn salaatin ;-) ja lasin kylmää siideriä. Kieltämättä auringossa ne maistuivat hyvältä!

3 kommenttia:

  1. Kokemukset kuumuudesta ovat myös meille tuttuja. Ostimme viime kesänä makuuhuoneeseen jopa viilentimen =synti, jota käytetään kuumimpina öinä. Sensijaan huushollin viilennysstrategiat on opittu tosi hyvin. Mikä ikkuna milloinkin on auki ja milloin metallisäleikköä kannattaa pitää kiinni

    VastaaPoista
  2. Hieno toi vika kuva kun vuoret näkyy taka-alalla :) ja siis siideriä! oliks se hyvää? maistellaanko me sitä huomenna ;) ?

    VastaaPoista
  3. Meidän asunto on onneksi pysynyt öisin sen verran viileänä ettei mitään viilentimiä ole tarvinnut ostaa. Katsotaan jos noi lämpötilat tosta vielä kipuaa ylöspäin miten käy...

    Saara sitä siideriä saa Suterlütistä. Kyllähän sitä joi, mutta ei se lähimmainkaan yhtä hyvälle maistunut kuin esimerkiksi Crowmoor tai Bulmers. Sitä on vielä vähän jäljellä jos haluat tulla maistamaan. :-)

    VastaaPoista