19.6.2011

Varrella virran

Dornbirnin läpi virtaa joki nimeltä Dornbirner Ache. Joki saa alkunsa ylhäältä vuorilta Ebnitistä ja virtaa aina Bodensee järvelle asti. Dornbirniläiset osaavat ottaa joesta ilon irti! Joen varrella kulkee ulkoilureittejä monen kilometrin matkalta. Niissä näkee kävelijöitä, juoksijoita, pyöräilijöitä ja sauvakävelijöitä. Kyllä, täälläkin sauvakävellään!

Dornbirner Ache
Reittiopas
Ulkoilureitti joen varrella
Aurinkoisina kesäpäivinä ihmiset käyvät joessa myös uimassa, sekä grillaavat joen varrella. Uiminen on toisinaan haasteellista, koska vesi joessa on usein erittäin matalalla. Sen läpi pystyy paikoin kahlaamaan, vettä on vain nilkkoja myöden. Kuivan kevään jälkeen täällä on satanut viime päivinä urakalla. Tilastollisesti Dornbirnissä sataa kesällä puolet enemmän kuin Suomessa! Toivottavasti kyse on määrästä, eikä sadepäivien lukumäärästä... Tällä hetkellä Dorbirner Achen veden pinta on todella korkealla. Alla näette samasta paikasta otetun kuvan toukokuun alussa ja toisen tänään.

Toukokuun alku 2011
Kesäkuun puoliväli 2011
 Jaksan edelleen olla pöyristynyt autotiestä joka kulkee Dornbirner Achen yli. Kyseessä on julkinen ja vilkkaasti liikennöity tie. Tieltä on suora pudotus jokeen eikä reunoilla mitään kaiteita ole! Se on auki myös talvella liukkailla keleillä. Tie on suljettuna vain jos joki tulvii tielle.


Koirani Verneri osaa myös ottaa ilon irti Dornbirner Achesta! Jokireissuilta saan aina tuoda kotiini märän ja mutaisen, mutta onnellisen koiran. :-)


Koiraniko muka iso...

3 kommenttia: