13.5.2013

Enkelipatsaita ja rauhaa

Osallistun täällä Itävallassa privaatisti järjestettävään valokuvakisaan. Kisaan voivat osallistua kaikki halukkaat, eikä sillä ole niin väliä kuinka hyvä kuvaaja on. Pääasia on, että pitää valokuvaamisesta ja keksii aiheesta hyvän kuvausidean. Kisan aihe vaihtuu joka kerta. Viime kisan aiheena oli hautausmaa, jonka puitteissa kävin sitten kuvausretkellä paikallisella hautausmaalla. Itävallassa valtaosa ihmisistä kuuluu katoliseen kirkkoon, joten vierailemani hautausmaa oli myös katolinen. Hautausmaa olikin aika mukava kuvauskohde ja siellä oli paljon kaunista kuvattavaa. Stressaavan työpäivän jälkeen tuntui, että mielikin rauhoittui siellä. Reilun tunnin vietin hautausmaata kierrellen ja kuvauskohteita etsien.





Mikä kiinnitti huomioni olivat hautojen vieressä olevat vesikipot. Katoliseen kirkkoon liittyy vahvasti "pyhä vesi", mm kirkkoon tullessa ihmiset kastavat sormenpäät veteen ja tekevät ristinmerkin. Hautausmailla pirskotetaan "pyhää vettä" haudan päälle. Vesikippoja löytyi monenlaisia ja joissakin oli havunoksa jolla vettä haudalle pirskotetaan.




Suomalaisiin hautausmaihin verrattuna Itävaltalaisilla hautausmailla on paljon patsaita, lähinnä enkelipatsaita. Pidän muutenkin patsaista ja kuvaan niitä paljon lomamatkoillani, joten enkelipatsaista tuli otettua monen monta kuvaa. Näissä hautausmaan enkelipatsaissa oli jotain todella kaunista ja ajatuksia herättävää.








Seuraava kuvakisa onkin jo käynnissä, aiheena tällä kertaa "alt und schön" eli "vanha ja kaunis". Joitain ideoita minulla on jo aiheesta, nyt pitäisi lähteä niitä vain toteuttamaan. :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti