9.9.2012

Oikea koukku, vasen suora

Dorbirnin keskusaukio, Marktplazt, on kaupungin tapahtumakeskus. Hämmästelen edelleen kuinka paljon ohjelmaa näin pienessä kaupungissa piisaa. Asukkaita Dornbirnissä on suurinpiirtein saman verran kuin Suomessa esimerkiksi Kokkolassa tai Mikkelissä eli hieman alle 50 000. Dornbirnin keskusaukiolla on mitä erilaisempaa ohjelmaa; muotinäytöksia, livemusaa, joulumarkkinat, läjäpäin muita markkinoita, karnevaalijuhlat, viikottainen tori.... Onpa siellä jopa kisattu Käsknöpflen syönnin maailmanennätyksestä, siitä olen kirjoittanut aiemmin täällä.

Tänä viikonloppuna Marktplaztilla oli nyrkkeilykisat. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin nyrkkeilyä livenä ja ei se niin pahalta näyttänytkään kuin odotin. :-) 


Raskaan sarjan ottelut alkamassa

Sinisessä asussa Dornbirnin oma poika

Yleisöä piisasi

Tilaisuuden sponsorina tietysti kaupungin oma olutpanimo Mohren. :-)

Sponsori oli isosti esillä


Seuraava isompi tapahtuma keskusaukiolla on tämän kuun loppu puolella järjestettävä Chor-Open-Air. Silloin yli 400 kuorolaulajaa saapuvat laulamaan Marktplatzille.

6 kommenttia:

  1. Nyrkkeily ei ehkä kuulu ihan niihin aktiviteetteihin, joihin olisin ensimmäiseksi tahtomassa. :-) Mutta jos tapahtuma olisi ilmainen ja se järjestettäisiin tuollaisessa kivassa paikassa, olisin siellä varmasti etunenässä huutelemassa kannustushuutoja - olutlasi kädessä tietenkin. ;-)

    Tosi kiva, että siellä on tuollainen tapahtumakeskus. Minua harmittaa Suomessa aina se, kun siellä ei ole (pienemmissä kaupungeissa ainakaan) mitään äksönin tapaista muuta kuin kesällä. Sesongin ulkopuolella kaikki tuntuu niin kuolleelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyrkkeily ei kuulu munkaan suosikkeihin, mutta se oli paljon kesympää touhua kuin olin kuvitellut; ei veri lentänyt tai ketään ottanut lukua. :-)

      Minä kannustin Hugo -drinkki kädessä. ;-) Paikallinen juoma johon tulee seljankukkamehua, proseccoa, mineraalivettä ja tuoretta piparminttua.

      Poista
  2. Sait minut todenteolla kiinnostumaan Dornbirnistä. Selailin google mapsia ja Dornbirnin kaupungin kotisivuja. Näyttää kauniilta paikalta. Teemaan sopivasti totesin, että siellä on kamppailtu muillakin kuin nyrkeillä 365 vuotta sitten. Peijakkaat ovat pitkävihaisia! Eivät ole vieläkään unohtannet, että ruotsalaiset käväisivät siellä asti 1647 ns. kolmikymmenvuotisessa sodassa, joka sitten kyllä hetikohta 1648 loppuikin. Psst! Ollaan ihan hiljaa, eikä kerrota kenellekään, että taisi olla suomalaisia mukana, mikäli joku noin pitkälle hengissä säilyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsalaisten "vierailusta" olen jo kuullutkin paikallisilta, mutta suomalaisia ei ole kukaan maininnut joten jätettäköön jatkossakin mainitsematta... ;-)

      Poista
  3. Ihmettelin aikoinaan myös tuota rientojen runsautta muuttaessani Etelä-Saksaan, ihan kiva kun pitkin vuotta on kaikenlaista tapahtumaa. Vuotuisjuhlatkin alkavat ennenkuin edellinen on saatu alta pois, plus sitten syksyn puolella kaikki kylä-, viini- ja sadonkorjuujuhlat ja musiikkijutut. Kauhean aktiivista väkeä täytyy löytyä, ja rahaa varmaan myös aina tarvitaan.
    terv. paskeriville

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinijuhlia ei valitettavasti Dornbirnissä juurikaan ole, tämä kun ei ole viini-aluetta. Mostia sen sijaan tehdään monessakin paikassa. :-)

      Poista