23.9.2012

Almabtrieb - lehmät tulloo!!

Eilen alkoi virallisesti syksy Itävallassa. Kelikin oli teemaan sopivasti kolea ja sateinen. Olimme tulossa ruokakaupasta kun törmäsimme tällaiseen liikenneruuhkaan:




Itävallan alppialueilla viedään lehmät aina kesäksi ylös vuorille laiduntamaan, kun ilmat alkavat viilentyä tuodaan ne takaisin alas laaksoon. Eilen tuotiin Dornbirnin "kotivuorelta" lehmät alas, yhteensä noin 1000 ammua. Törmäsimme sattumalta yhteen laumaan joka oli matkalla kotitilalleen. Lehmiä ei viedä kuljetusautoilla vaan ne kävelytetään tiloille. Matka vuorilta kestää usein tunteja, kuulin että pisin kotimatka kestää jopa 2 päivää!  Lauma on ympäröity vain ohuella muovinauhalla ja ammut löntystelevät tyytyväisinä pitkin teitä. :-)



Näillä ammuilla oli mahtavat kellot kaulassa ja kilinä oli melkoinen.





Ammut aiheuttivat melkoisen liikenneruuhkan. :-)




Tänä aamuna lähdin koiran kanssa lenkille ja meidän kujan päästä kuului tuttu kellojen kilinä. Yksi ammu-lauma oli tuotu sinne laiduntamaan. Pitihän noita ihania otuksia käydä heti kuvaamassa.





Ammut olivat poseeraus tuulella. Voisin melkein vannoa, että ne tarkoituksella asettautuivat riviin kuvattavaksi! :-)






Ja yksi näytti parhaat joogaliikkeensä. :-D




Laumasta löytyi myös söpöstelijöitä...




Lehmät ovat vaan niin super lutuisia! :-)



9 kommenttia:

  1. Ihania lehmiä! Etenkin tuo söpöstelykuva. :) Täällä Suomessa näytettiin juuri yhtenä iltana MTV3:n Kymmenen uutisten loppukevennyksenä jostain alppikylästä (en muista enää missä se sijaitsi) kyläjuhlaa lehmien "kotiinpaluun" kunniaksi. Samanlainen letka oli sielläkin ja hienot kellot kaulassa. :)

    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että tuo Almabtrieb oli jo nyt. Olisin vienyt teidän mielusti sitä katsomaan kun tulette ensi viikolla. :-)

      Poista
  2. Minäkin tykkään lehmistä ja niitten lempeistä silmistä. Lehmät ovat viisaita, vaikka joku saattaa haukkua niitä tyhmiksi, koska ne eivät helpolla hermostu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisikö meidän perustaa Ammu lovers klubi. Luulen, että saataisiin paljon jäseniä. :-)

      Poista
  3. Tästä tuli mieleen kun Miekojärvellä lastattiin lampaita veneeseen ja lähdettiin viemään niitä kesäksi saareen. Se oli "kaupunkilaiselle" extreme elämys todistaa :) Aikas isot kellot on tosiaan kaulassa, ja yhdellä on kukkaseppele, ammut on laitettu juhlakuntoon :))
    -Sanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla aika extreme elämys myös niille lampaille matkata veneellä. :-) Täällä tuotiin joltain alpilta myös iso lauma lampaita alas, ei valitettavasti jaksetttu lähteä sinne asti katsomaan.

      Poista
  4. Voi ei tuota joogaavaa lehmää. :-D Mikähän mahtaisi tuon asennon nimi olla? Kolmen jalan kenotus? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha hah, kolmen jalan kenotus!! :-D Mun mielestä tässä on yritetty hiipivä tiikeri asentoa, mutta se on mennyt hieman pieleen. :-D

      Poista
  5. Jenni, voisitko lähettää minulle äitisi puhelinnumeron
    hellunkammari@gmail.com

    Kiitos (kuoroasiaa)

    VastaaPoista