11.4.2012

Suomi ulkosuomalaisen kotona

Sain ulkosuomalaisille tarkoitetun haasteen kuvata 10 kotoani löytyvää suomalaista asiaa. Kamera siis käteen ja kämppää kiertämään. Tässä suomi juttuja jotka tallentuivat "filmille".

Kierros alkoi eteisestä josta löytyi ensimmäisenä perinteistäkin perinteisemmät, erittäin epäesteettiset, mutta ah niin mukavat Nokian saappaat. Olivat viimeksi tänään jalassa, kun kävin koiraa vesisateessa ulkoiluttamassa.


Seuraavaksi kameran linssiin tarttuivat Ainot ja Reinot. Ystäviltä läksijäislahjaksi saadut muuttaessani Itävaltaan. Ainot ovat talvisin päivittäisessä käytössä. Itävaltalaisille olen ylpeänä esitellyt tossuja, tosin ne eivät ole aiheuttaneet yhtä suurta ihastussa heissä kuin suomalaisissa. Eivät ilmeisesti ymmärrä hyvän päälle ;-)



Yöpöydältä löytyi äidiltä ja isältä synttärilahjaksi saatu Aarikan iki-ihana lammas kirjanmerkki. Päällimmäinen kirja on lahja ystävältä.


On yksi perisuomalainen esine jota aina vannoin ettei minun kotoani tule löytymään ja nyt niitä löytyy jo kaksin kappalein. Ladies and gentleman entinen kauhistuksen kohteeni MARISKOOLI. 


Koti-ikävään Paula Koivuniemeä karaokena tai Dingomaniaa. :-) Olohuoneesta löytyy vinopino suomalaisia elokuvia ja musiikki dvd:tä.


Keittiönkaapista löytyy aarteeni eli Muumi-mukini. Mistä mukista milloinkin juo pitää valita kulloisenkin fiiliksen mukaan; sateisena päivänä keltaisesta Niiskuneiti-mukista tuomaan aurinkoa päivään, levottomana päivänä Muumit Seikkailu-mukista...

 
Samaa teemaa siskolta saatu Muumi-keittiöpyyhe.


"Baarin" seinältä löytyy autoni vanhat suomi rekisterikilvet, joita minulla "virallisesti" ei enää ole... Hys hys... ;-)




Korurasiasta kurkistelivat Kalevalan riipukset, joita tulee valitettavan harvoin pidettyä.


Seuraavaa suomalaista asiaa ei tarvinnut peiliä kauempaa etsiä, korvissani roikkuivat Aarikan korvakorut. :-)


Ja päälle bonus... 10-uutisten tapaan on postauksessakin oltava loppu kevennys.Viimeiseksi kuvattavaksi kohteeksi valitsin siskon lapista lähettämän poro-kortin. ;-)




 Heitän haasteen eteenpäin Saaralle Tukholmaan ja Hipulle Intiaan. :-)

9 kommenttia:

  1. Hauska haaste! Otetaan vastaan kiittäen. :-) Rupesin vaan miettimään, että löytyyköhän sieltä meiltä edes kymmentä Suomi-esinettä... No eiköhän sieltä jotain löydy.

    Minäkin olen aina vannonut, että ei koskaan Mariskoolia, ja nyt minulle on niitä neljä. :-D Mistä ihmeestä niitä oikein ilmestyykin.

    Hihii, tuo viimeinen kuva on ihan hillitön. :-)

    VastaaPoista
  2. Onpa kivoja juttuja kertynyt! Suomessa nuo Reinot ovat olleet kovasti suosittuja, varsinkin vaaleanpunaisena ja vihreänä. Nuoriso käyttää ulkokenkinäkin! Sekä tytöt että pojat! Ja hienoja kalevalakoruja Sinulla on!

    VastaaPoista
  3. Hippu epäröin myös löytyykö meiltä niin paljon Suomi juttuja, mutta niitä löytyikin niin paljon että piti jo karsia mitä kuvaa. Karsituiksi joutuivat mm. poronsarvesta tehty pullonavaaja ja vanha 70-luvun metallinen kahvipurkki. :-) Mariskoolit hiipivät salakavalasti jokaisen suomalaisnaisen kotiin, mikä lie salaliittoteoria on kyseessä. :-D Jään mielenkiinnolla odottamaan postaustasi aiheesta...

    Kiitos Marleena. Vaaleanpunaiset Ainot kuulostavat mainioilta. Pitääkin harkita seuraavaksi niitä, sitten kun vanhat Ainot sanovat yhteistyösopimuksensa irti. :-)

    VastaaPoista
  4. :) :) :) just hauska :) otan ilomielin haasteen vastaan. jos jaksan huomenna kuvata. uus viisaudenhammasleikkaus :(

    VastaaPoista
  5. Mariskoolien ujuttautuminen kotiin on kyllä kumma juttu. Samaa vannoin joskus aikanaan, ja nyt niitä on neljä. Sulla ei taida sentään olla Aalto-maljakkoa, vai onko? Se oli toinen josta vannoin, ettei tule - ja sitten tietysti sain sellaisen lahjaksi. :P

    Hauska juttu tällainen, miten Suomi näyttäytyy ulkomailla esineiden kautta. :)

    -Kaisa

    VastaaPoista
  6. Voi sua Samppa, yritähän jaksaa. Odottelen kovasti postaustasi aiheesta.

    Kaisa Aalto-maljakko multa vielä uupuu. :-D Ne pikkuiset Aalto-kynttilälyhdyt on muuten ihan kivoja... Niitäkään ei vielä löydy, löytyy vaan ihan perinteiset Iittalan tuikkulyhdyt ja Tammikuussa Helsingin lomalla ostin Kastehelmi kynttilälyhdyt. :-)

    VastaaPoista
  7. Hauska idea :) näytti olevan muumi-mukien kanssa samaan kuvaan ujuttautuneet myös pentikin mukit.
    Tiba

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva postaus. Ulkomailla asuvien Suomi-juttuja kartoitetaan joskus ihan "virallisestikin" tutkimustarkoituksessa, etnologit, kansatieteilijät, kulttuuriantropologit. Selvitellään integroitumista ja kotimaan/lähtömaan merkitystä jne. Ja jos muuttaa maasta toiseen, niin mitä tarttuu mukaan ja miksi.
    Viime talvena Tampereella hämmästelin tosiaan Reinoissa lampsivia nuoria. Ovat erittäin käyttökelpoiset myös Keski-Euroopan vetoisissa asunnoissa.
    Pitääpä itsekin tarkistaa Suomi-tavarat.
    paskeriville

    VastaaPoista