15.11.2013

Moses, teetä ja viskiä...

Dornbirnista löytyy pieni erikoiskauppa nimeltä Moses. Moses on erikoistunut teehen ja viskiin. Mietin aina miten kaupan omistajat ovat moiseen jokseenkin erikoiseen yhdistelmään päätyneet. Kaupan tunnuslause on "Whisk(e)y, Freiheit & Tee gehören zusammen" eli viski, vapaus ja tee kuuluvat yhteen. Joku aika sitten bongasimme ilmoituksen, että Moseksessa on teen maistelupäivä joten päätimme käydä vilkaisemassa. Maistelijoita oli saapunut paikalle sankoin joukon ja kaupassa oli tiivis, mutta iloinen tunnelma. Minulta muuten kysyttiin olenko Sveitsin "mustan teen klubista". Anteeksi mitä? :-) Kuulemma paikalla oli aikaisemmin käynyt Sveitsistä mustan teen klubin jäseniä. Oli ensimmäinen kerta kun aksenttiani luultiin Sveitsiläiseksi, yleensä on veikattu että tulen joko Hollannista tai Puolasta.





Japanilaiseen kauniiseen kimonoon pukeutunut nainen valmisti vihreää teetä hienoksi jauhetusta jauheesta ja siitä oli myös tehty konvehteja, jotka todella maistuivat voimakkaasti vihreältä teeltä.




Vihreästä teestä oli tehty myös mielenkiintoisia kylmiä juomia. Esimerkiksi omena- ja päärynämehuun sekoitettuna se maistui yllättävän hyvältä ja oli tosi virkistävä. Jos joukkoon vielä lirauttaa tilkan esimerkiksi giniä saa siitä myös hauskan coctailin.


Minun miekkoseni ei teestä välitä, mutta on suuri viskin ystävä, joten hän oli ilahtunut kun huomasi että myös viskejä sai samaisena päivänä maistella. :-)





Maisteluista huolimatta tällä kertaa ei tarttunut mitään kotiin vietäväksi.


7 kommenttia:

  1. Noiden konvehtien väri ei ole kaikista houkuttelevin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri ei ehkä ole houkuttelevin, mutta maku oli ihan jees.

      Poista
  2. Maistelu on mukavaa:). Onpas tosiaan mielenkiintoinen yhdistelmä. Pallerot taas olisin heti mieltänyt pistaasiaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyviä olivat nuo vihreällä teellä maustetut pallerot. :-)

      Poista
  3. Tämä liike pitää kuulemma laittaa ensi kerran käyntikohde listalle ...- Sanna -

    VastaaPoista
  4. Yyh, en pidä vihreästä teestä lainkaan, joten olisin saattanut jättää nuo pallerot välistä. Tai ehkä olisi pitänyt maistaa niitä juuri sen takia, että olisin saattanut kääntää kelkkani. :-)

    VastaaPoista