26.2.2012

Fasching

Elvis pankkiautomaatilla, Borat baarimikkona, Jack Sparrow jakamassa karkkeja toimistolla... Sehän on tietysti fasching aika Itävallassa! Faschingin eli karnevaalien loppu huipentumaa on vietetty viime ja tällä viikolla. Kaupunki on ollu täynnä jos jonkinlaista karnevaalijuhlaa ja tapahtumaa. Useissa baareissa on vietetty teemajuhlia ja me kävimme katsastamassa yhdet niistä viime lauantaina. Tässä paikassa teemana oli julkiset ammatit. Juhlista löytyi mm. sairaanhoitajia, lääkäreitä, poliiseja, lentoemäntiä, opettajia... Oli paikalle eksynyt myös piru ja vankikarkurikin. :-)





Faschingiin kuuluvat tietysti myös karnevaalikulkueet. Tiistaina kävimme seuraamassa yhtä kulkuetta Schwarzachissa. Jokaisella kaupunkilla on oma karnevaali "huutonsa". Kulkueessa olevat ihmiset aloittavat huudon ja yleisön kuuluu vastata siihen. Dornbirnin huuto alkaa näin "Maschgoro, maschgoro, rolloloo!".









Kulkueeseen osallistujat heittävät yleisölle karkkeja, samaan tapaan kuin Suomessa penkkareissa. Ja tässä minun saalis tämän vuoden kulkueesta, hillitön määrä namuja!! Ilahdutin työkavereita seuraavana päivänä viemällä koko läjän toimistolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti