28.9.2011

Verta, tulta ja hevosia!

Schlachtpartie eli "teurastusbileet" tai näin minä sen käänsin... Odotin siis meneväni viime lauantaina juhliin jossa olisi tarjolla hyvää lihaa ym kauden herkkuja ja muuta hauskaa menoa. Lehdet ovat pari viime viikkoa olleet täynnä ilmoituksia näistä schlachtpartiesta, joten innolla suuntasin lauantaina Kehleggiin jossa yhdet tällaiset "juhlat" olivat. Paikka johon menimme oli todella soma Gasthaus nimeltä Bad Kehlegg.

Gasthaus Bad Kehlegg

MUTTA kyseessä ei ollutkaan mitkään juhlat vaan ainoastaan ruokamenu oli erilainen kuin normaalisti. Tarjolla oli listan täydeltä verimakkaraa!! Ja ei, ei todellakaan samanlaista kuin mustamakkara Suomessa (joka on muuten hyvää), vaan suolessa keitettyä verta. Kun makkaran kuorta viilsi veitsellä pullahti sieltä ulos löysä keitetty veri! Pahin kulinaarinen elämykseni Itävallassa tähän mennessä. :-)

Verimakkaraa ja hapankaalia


Tulipahan Schlachtpartiekin koettua, mutta eipä tarvitse toiste mennä. :-) Gasthausin ulkopuolella törmäsimme tähän söpöläiseen.


Ilta ei kuitekaan päättynyt tähän vaan siirryimme ylemmäs vuorille jossa oli käynnissä tapahtuma nimeltä Fuhrmannstage. Fuhrmann tarkoittaa miestä joka ajaa hevoskärryjä. Tapahtuma liittyikin työhevosiin.


Kilpailijat valmistautumassa illan koitokseen.

Alueella oli myös mahdollista ostaa pientä syötävää ja juotavaa.


Illan päätapahtuma oli kilpailu jossa työhevoset (pareittain) vetivät puutukkeja. Kilpailuun osallistui tiimejä Itävallasta, Sveitsistä ja Saksasta. Eniten painoa vetänyt hevospari voitti. Ennen kisan alkamista oli ensin tarjolla tulishow, joka alkoi auringon laskettua.






Tapahtuma paikalta oli jonkun matkaa käveltävä vuorenrinnettä alas pilkkopimeässä parkkipaikalle. Käytimme kännyköitä nähdäksemme edes hieman eteenpäin. Ensi kerralla olemme viisaampia ja otamme taskulamput mukaan. :-)


2 kommenttia:

  1. Onkohan tuo verimakkara edes paikallisten herkkua?

    VastaaPoista
  2. Kyllä se näytti aika monelle maistuvan...

    VastaaPoista