25.10.2013

Turkkilaista tunnelmaa Dornbirnissä

Dornbirnin Turkkilainen yhteisö järjesti tänään ruokatapahtuman moskeijan pihalla. Kaikki ruoka tehdään vapaaehtoisten voimin. Tapahtuman rahat menevät Moskeijan toiminnan tukemiseen. Sain tästä vinkin työkaverilta ja hyvän ruuan ystävänä pitihän tuonne suunnistaa töiden jälkeen. Näytimme olevan ystäväni Angien kanssa ainoat ei turkkilaiset jotka uskaltautuivat paikalle. :-) Harmi, etteivät paikalliset ole tätä tapahtumaa löytäneet sillä ruoka oli hyvää ja edullista.




Yhdessä teltassa naiset valmistivat käsin "leipälättysiä" joiden sisään tuli joko juustoa tai pinaattia. Näyttivät herkullisilta ja maksoivat vain 1,50 eur kipale.






Olisi tehnyt mieli maistaa kaikkea, mutta yksi vaihtoehdoista oli valittava. Päädyin Adanaan. Adanaan kuului paistettu varras jauhelihaa joka käärittiin sipulin, salaatin, tomaatin ja tulisen mausteen kera ohuen "leipälätyn" sisään. Tällainen herkullinen Adana maksoi 4 euroa.






Ihmiset olivat todella ystävällisiä, hymyileväisiä ja juttelivat mielellään. Meille kerrottiin innokkaasti ruuista joita oli tarjolla ja miten niitä tehdään. Eräs pieni suloinen turkkilainen poika kävi useaan otteeseen tarkistamassa haluammeko lisää teetä. Kaksi kupillista sitä tulikin juotua.










Tämä tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa, käykäähän katsastamassa!

4 kommenttia:

  1. Vau miten kiva tapahtuma! Eiköhän sana ollut kiirinyt, vai miksiköhän tuolla oli niin vähän porukkaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa syy lienee siinä, että tuota tapahtumaa ei missään oikeastaan mainosteta (minäkin kuulin tästä turkkilaiselta työkaveriltani). Toinen syy ollee hieman ikävämpi, itävaltalaiset nimittäin hieman karsastavat täällä turkkilaisten tapahtumia. Täällä on todella paljon turkkilaisia, heitä palkattiin tänne tekstiiliteollisuuden kukoistuksen aikaan kun oli työntekijöistä pulaa. Vaikka itävaltalaiset ja turkkilaiset elävät ihan sovussa täällä on heillä kuitenkin ihan omat tapahtumansa ja piirinsä. Se on vähän sääli, että nämä kaksi kulttuuria ovat niin eriytyneitä toisistaan, nuorin sukupolvi on sentään hieman enemmän jo "sekoittunut" keskenään.

      Poista
  2. Tuolla minäkin haluaisin olla, RAKASTAN turkkilaista ruokaa!

    VastaaPoista