6.12.2012

Onnea 95-vuotias Suomi!

Tällaisina Suomelle tärkeinä päivinä iskee usein kaiho kotimaahan. Suomessa sytytellään tänään kynttilöitä, nostetaan siniristiliput salkoon ja juhlistetaan itsenäisyyttä kera läheisten ihmisten. Tänä vuonna fiilikset ovat vielä erityisen alamaissa sillä vietän Suomen itsenäisyyspäivää kipeänä kotona.



Eräs uutinen kuitenkin piristi päivääni; Linnan juhlia voi seurata suorana tänä iltana netistä, myös ulkomailla! Tässä linkki sivuille: Linnan juhlat netissä. Illalla siis tietokone telkkariin kiinni ja seuraamaan miten Sauli isännöi ensimmäisiä itsenäisyyspäiväjuhliaan. Ja tietysti ihastelemaan naisten kauniita pukuja. :-)

Yleensä olemme täällä Voralbergissa kokoontuneet suomi porukalla juhlistamaan itsenäisyyspäivää yhdessä, mutta tänä vuonna itsenäisyyspäivää juhlistettiin jo hieman etuajassa. Suomi-Itävalta yhdistyksemme täytti tänä vuonna 40-vuotta ja molempia merkkipäiviä juhlistettiin yhtä aikaa. Saimme paikalle arvovaltaista seuraa, sillä Suomen suurlähettiläs Marjatta Rasi osallistui myös juhliimme. Tämän vuoksi jouduimme pitämään juhlat jo pari päivää etuajassa sillä suurlähettiläällä on tänään oma itsenäisyyspäivävastaanotto Wienissä. 

Juhlasali

Suurlähettiläs Marjatta Rasi

Suomi-Itävalta yhdistyksemme puheenjohtajalle myönnettiin Suomen ritariristi työstään yhdistyksen hyväksi jo 40-vuoden ajalta. Onnea Manfred!

Yhdistyksen puheenjohtaja Manfred Allmeier


Illan musisoinnista vastasi nuori pianisti lupaus Pauli Jämsä, joka opiskelee tällä hetkellä musiikkia Wienissä.


Pauli Jämsä

Pöydät oli koristeltu kauniisti Suomen värein ja menu oli myös suomalainen. Buffessa oli mm. blinejä eri täytteillä, sillisalaattia, lohta, Runebergin torttuja.


Pöytäkoriste


Illan menu

Alkupaloja

Juhlissa oli myös mukana Wienin Suomi-Itävalta seuran edustajia. Saimme myös kutsun tutustumaan Wieniin heidän toimintaansa. Otimme kutsun ilomielin vastaan!


Keskellä Wienin Suomi-Itävalta seuran edustaja


Allekirjoittaneen hame on jo rypyssä...


Onnea 95-vuotias Suomi! Teet minut ylpeäksi vuodesta toiseen.

Tässä vielä linkki Alexander Rybakin Suomi kappaleeseen: Suomi 
Kiitos Kaisa biisi vinkistä. :-)



2 kommenttia:

  1. Teillähän on ollut hienot juhlat, ja muutenkin mielenkiintoista tietoa Itävallan suomalaisten puuhista. Kiitos infosta.
    paskeriville Ranskan maalta

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä vaan. :) Kaverin kautta bongasin, en ollut itekään ennen kuullut ko. biisiä.

    -Kaisa

    VastaaPoista