16.8.2012

Lukutoukka potenssipuodissa

Jotkut kirjat ovat vaan niin hyviä, että ne tulee luettua kerralla kannesta kanteen. Pitkään aikaan ei ollut sellaista kirjaa kuitenkaan osunut kohdalle, pikemminkin päinvastoin. Yhtäkin kirjaa yritin saada luetuksi ainakin 2 kuukautta, mutta sen lukeminen oli vain niin tahmeaa alusta asti. Lopulta, noin 30 sivua ennen kirjan loppua, päätin luovuttaa ja vaihtaa kirjaa. Otin hyppysiini Suomesta kesälomalla antikvaarisesta löytämäni kirjan nimeltä Pieni potenssipuoti. Kirjan nimi sai hieman epäilyjä aikaan josko kyseessä on ihan onneton huuhaa teos, mutta epäilyni osoittautuivat turhiksi. Aloitettuani lukemaan kirjaa en voinut päästää sitä käsistäni, vaan luin sen loppuun samana päivänä!  Kirja kertoo kahdesta sympaattisesta lähemmäs 80-vuotiaasta vanhapiikasisaruksesta Tildasta ja Elidasta.



Tildan ja Elidan huussi-reissut pihan perälle olivat hauskaa luettavaa. Niillä reissuilla sisarukset aina puhuivat syntyjä syviä, huussi toimitti heille eräänlaista rippituolin virkaa.



Karin Brunk Holmqvistin kirjoista ainoastaan tämä on käännetty suomeksi. Toivottavasti pian muitakin hänen kirjojaan ilmestyy suomeksi, jotta pääsen nauttimaan niistä. Ruotsissa tätä Pieni potenssipuoti kirjaa on myyty jo yli 150 000 kappaletta. Ihanan lämmin henkinen kirja! Juonesta en viitsi tämän enempää kirjoittaa jos joku haluaa kirjan itse lukea. :-)

 

2 kommenttia:

  1. No onpa siinä kirjalla nimi! :-D

    Mullakin tuppaa jäämään kirjat aina kesken, kun olen jotenkin tullut hirveän nirsoksi kirjojen suhteen. Tuntuu ettei mikään oikein imaise mukaansa. Tämä kirja kuulosta kyllä sen verran hassulta, että voisin lukeakin. :-)

    VastaaPoista
  2. Valitettavan harvoin osuu kohdalle kirjoja jotka haluaa ahmia heti. Mutta testaapa tämä kirja jos saat käsiisi. :-)

    VastaaPoista