26.8.2012

Gasthaus Gemsle

Dornbirnissä on useita perinteisiä Itävaltalaisia ravintoloita. Ne sijaitsevat yleensä vanhoissa rakennuksissa ja ovat sisustettu rakennusta ja perinteitä kunnioittaen. Eilen oli pitkästä aikaa sadepäivä joten päätimme lähteä syömään yhteen näistä, Gasthaus Gemsleen.




Saavuimme ravintolaan kuudelta ja paikka oli aivan tyhjä. Ravintolan kaikki pöydät, yhtä lukuun ottamatta, olivat kuitenkin varattuja. Meidän onneksemme yksi kahden hengen pöytä oli vapaana, koska emme tietenkään olleet tehneet pöytävarausta etukäteen... Itävallassa tullaan tyypillisesti ravintolaan syömään aikaisintaan klo 19, usein tätäkin myöhemmin. Päivisin ravintolat ovatkin usein kiinni, joten nälkäisen on turha etsiä avointa ravintolaa lounasajan jälkeen (klo 14>) ennen klo viittä tai kuutta illalla. Suomalaisena on tottunut, että ravintola ovat auki aamupäivästä myöhään illalla joten monesti on tullut nälkäisenä ja epätoivoisena etsittyä avoinna olevaa ravintolaa iltapäivällä.

Tyhjässä ravintolassa on jokseenkin outoa syödä, mutta toisaalta se on oiva tilaisuus tällaiselle "paparazille" kuvata kaikkea mahdollista kenenkään häiriintymättä. Ukko kun on jo tottunut, että kuvaan KAIKEN mahdollisen. :-) 

Gasthaus Gemsle on sisustettu hyvin tyypilliseen Itävaltalaiseen tapaan, paljon puuta ja vanhoja huonekaluja. Seinän vierustoja kulkevat pitkät penkit. Näillä seinänvieruspenkeillä saadaan tilaan mahdutettua enemmän pöytiä, olisi hyvä vinkki myös moneen suomalaiseen ravintolaan.


l










Ukko tilasi alkuruuaksi olutkeiton. Keitto tarjoiltiin mainiolla tavalla, olutpullosta!


Tarjoilija kaatamassa keittoa olutpullosta




Itävallassa on kanttarelliaika, joten tilasimme molemmat pääruuaksi kanttarelleja sisältävän annoksen. Ukko kanttarellipastan ja minä härkää kanttarellein.


Kanttarellipasta

Härkää kanttarelleilla, perunastrudel ja tuoreita vihanneksia


Gemslen palvelu oli ensiluokkaista ja ruoka erinomaista! Tarjoilijoilla oli myös niin isot hymyt kasvoilla, ettei itsekään voinut olla hymyilemättä. :-) Kymmenen pistettä ja papukaijan merkki!

Kun lähdimme oli kahteen muuhun pöytään "jo" ilmestynyt ruokailijoita...

8 kommenttia:

  1. Gemüüütlich und leeecker!Talo taas täynnä asiakkaita, johan se saa tarjoilijalle hymyn huuleen - ja taispa hymyyn olla osansa nuorella, nätillä suomitytölläkin ihanine aksentteineen.

    VastaaPoista
  2. Haha, täällä toinen paparazzi! :-D Minullakin on ukko myös tottunut siihen, että kamera on mulle käden jatke, mutta hieman nolotti tulomatkalla näpsiä tuhat kuvaa lentokoneen ikkunasta, kun vieressä istui ihan vieras tyyppi. Se varmaan ajatteli, että tuo on kyllä ihan takuulla ekaa kertaa lentokoneessa. :-D

    Ihana gasthaus ja ihanat ruoat. Kylläpä tuli nälkä! Ja kiva, että otit niitä kuvia, niin pääsin minäkin mukaan. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän siellä Intiassa olet ihanien herkku ruokien äärellä!! Rakastan Intialaista ruokaa! Tai no sitä eurooppalaista versiota siitä, en tiedä maistuuko se samalle oikeasti Intiassa. :-) En ole vielä päässyt Intiassa käymään vaikka se matkakohteiden toivelistalla on. Valitettavasti täällä Dornbirnissä ei ole yhtään kunnollista intialaista ravintolaa.

      Poista
  3. Turkissa kaipaan itseasiassa vaihtelevampaa ravintola-ruokaa. Täkäläinen ruoka on hyvää ja syötävää, mutta aina niin samanlaista. Kun pääsee muualle matkustelemaan, niin ruoka nousee matkan kohokohdiksi. Täällä valitettavasti ei:(. Sellaisen mietteen kirvoitti sinun gasthauskäyntisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kaipaisin myös hieman vaihtelua ravintola-ruokaan täällä. Täältä löytyy paljon perinteisiä Itävaltalaisia ravintoloita sekä iso liuta italialaisia ravintoloita (olemme sen verran lähellä Italian rajaa). Muu tarjonta onkin sitten aika vähäistä.

      Täällä Dornbirnissä on iso turkkilaisten yhteisö, luku taitaa olla n. 20% asukkaista, joten kebab-ravintoloita löytyy paljon(tai pikaruokapaikkoja ne lähinnä ovat). Valitettavasti yhtään "kunnollista" turkkilaista ravintolaa ei täältä löydy. Varasimme juuri ukon kanssa matkan Istanbuliin ja odotan innolla reissua! Myös ruoka-elämysten puolesta. :-)

      Poista
    2. Ihanko totta? Milloin olette tulossa? Jos kaipaat jotakin vinkkiä tms. niin laita viestiä tulemaan. Autan mielelläni, jos vain olen silloin paikan päällä.

      Poista
    3. Tulossa ollaan, lokakuun loppu puolella. :-)Hotelli varattiin Sultanahmetista, läheltä sinistä moskeijaa. Kaikki vinkit ovat tervetulleita! Laitan sinulle sähköpostia tulemaan. :-)

      Poista