10.10.2011

Fondue padan äärellä

Mikä olisi mukavampi tapa viettää syksyistä sunnuntai iltaa kuin ystävien kanssa fondue padan äärellä. Fondue on peräisin Sveitsistä ja on hyvin yleistä myös Voralbergin osavaltiossa Itävallassa, joka sijaitsee Sveitsin rajan lähellä. Perinteisin fondue on juustofondue joka valmistetaan juustosta ja viinistä. Modernimpi versio fonduesta on lihafondue. Lihafonduessa dipataan lihanpaloja kiehuvaan öljyyn tai lihaliemeen joka on maustettu punaviinillä. Viime sunnuntaina isäntäpariskunta oli loihtinut herkullisen juustofonduen, johon dippasimme leipäpaloja ja vihanneksia. Juustonystävän unelma illallinen!!




illan isäntä

Meitä oli mahtava kirjo kansallisuuksia edustettuna; itävalta, saksa, ranska, viro, espanja ja tietysti suomi. Kuuntelimme eri maiden musiikkia ja innostuimme myös tanssimaan suomalaista letkistä eli letkajenkkaa. Hyvin sujui myös ensikertalaisilta! :-)

tyylinäyte letkajenkasta

Juustofondue ähkyn jälkeen jatkoimme vielä herkuttelua jälkiruualla, jota olikin tarjolla yllin kyllin! Mansikkatiramisua, brownieseja ja jäätelöä.




Näistä hauskoista snapsilaseista oli pakko ottaa kuva! :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti