9.10.2012

Purkkihernekeittoa

Viime viikolla sain odotettuja vieraita Suomesta, kun ryhmä-rämä eli viisi hyvää ystävääni saapuivat kyläilemään pitkäksi viikonlopuksi. Aina kun joku on tulossa Suomesta kyläilemään on tilaisuus käytettävä hyväksi ja täydennettävä suomituotteiden "varastoa". Mitä pidempään koto-Suomesta on poissa sitä kummallisemmaksi alkaa tilauslista muuttumaan...

Tällä kertaa listalla olivat ns perustuotteet joita tilaan jokseenkin joka kerta: salmiakkia, salmaria, Fazerin suklaata (erityisesti paahdettu cashewpähkinä), karjalanpiirakoita ja ruisleipää. Näiden lisäksi tilasin tällä kertaa myös kardemummaa, tummaa siirappia (kaalilaatikon tekoa varten), purkkihernekeittoa ja Tervalikööriä. Tervalikööriä lähinnä siksi, että se on paikallisten ihmisten mielestä todella eksoottista ja maku muistuttaa kuulemma paikallista makkaraa (landjäger), mutta nestemäisessä muodossa. :-)






Ruokatuotteiden lisäksi pyydän vierailijoita tuomaan myös usein mukanaan muun muassa Lumenen tuotteita, suomalaisia lehtiä ja kirjoja.

En tiedä olenko outolintu vai tilaako joku muukin outoja asioita koto-Suomesta? :-)

8 kommenttia:

  1. Samat sävelet. Meillä saapui kanssa eilen ystävä Suomesta kassien kanssa. Ah, onnea! Ja perjantaina saapuu toiset, heillekin on tilaus lähetetty. Ulkomailla asuessa on lupa toivoa, kun muuten jäisi ihan ilman. Minun eilinen kassini sisälsi kaksi lehteä, Aku Ankan taskukirjoja, karkkeja, hapankorppuja ja Oltermannia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä lie Oltermannin salaisuus, mutta kaikki suomalaiset tuntuvat sitä rakastavan. :-) Kyllä nyt maistuisikin ruisleipä paksulla siivulla Oltermannia!

      Poista
  2. No jopa oli tuomiset! Melkoinen määrä kaikkea ihanaa! :-)

    Et ole kyllä yhtään outolintu; minä kyllä tilaisin vaikka mitä, jos joku vain sattuisi Suomesta tänne eksymään. :-) Ja se on kyllä ihan totta, että Suomesta tuotavat asiat muuttuvat aina vaan kummallisemmiksi. Viimeksi toin mukanani esim. perunajauhoja, auringonkukansiemeniä, vaniljasokeria, puuroriisiä (joulupuuroon) jne. Weetabixillä saisi täytettyä kokonaisen matkalaukun, mutta onneksi sitä on alkanut taas saada täältä kohtuuhintaan. Ja suklaa... voi jessus. Oliko pakko mainita suklaa, hih.

    Ruisleipää en sen sijaan ole tuonut enää pitkään aikaan. Minulla ei vain ole niin suurta himoa sitä kohtaan, että viitsisin kanniskella sitä. Suomessa syön kyllä yksinomaan melkein ruisleipää, mutta täälta saa ihan hyvää vaaleampaa leipääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä noissa kuvissa ollut vielä edes kaikki tuliaiset jotka sain. :-) Sain myös läjän naisten lehtiä, saaristolaisleipää, enemmän suklaata....

      Eikös Intiasta saa vaniljasokeria? Luulisi, että sieltä mausteiden paratiisista löytyisi vaniljasokeria. :-)

      Poista
    2. Ja kaksi pakettia karjalanpiirakoita! Toinen on jo syöty... :-)

      Poista
    3. Hihii, kehtaatkin mainostaa. :-D

      En ole koskaan ainakaan tässä kaupungissa nähnyt vaniljasokeria, mutta voihan se olla, että sitä jostain saakin. Riisiäkin luulisi, että täältä saisi vaikka miten ja paljon kaikenlaista, mutta mitään eurooppalaisempaa (esim. risottoriisiä) on turha kuvitella löytävänsä. Tai jos sattuisi löytämäänkin, se maksaa niin järjettömän paljon, että ei teekään enää risottoa mieli. :-)

      Poista
  3. Onpa kiva, että sinulla käy suomalaisia vieraita ja tuovat "troppeja" Suomi-ikävään. Minulle on keskinkertainen katastrofi, jos kardemumma pullaan ja ruisjauho karjalanpiirakoiden kuorta varten sattuvat loppumaan. Saksan markkinoilta ei kunnollista kardemummaa löydä, eikä karjalanpiirakan kuori onnistu mistään täkäläisista ruisjauhoista.Puolukoita puuttuu,mutta ei ole tuojia eikä lähettäjiä. Täältä saa vain liian sokerisia puolukkamarmeladeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin myös kerran etsiä täältä puolukoita, kun halusin kaalilaatikon kyytipojaksi puolukkasurvosta. Jouduin myös toteamaan ettei löydy ja oli tyydyttävä makeaan puolukkahilloon/marmeladiin.

      Poista