9.6.2012

4 maata viikossa - Saksa

Matkailun ystävälle suuri etu keski-euroopassa asumisessa on se, että kaikki on lähellä. Viime viikolla sain ystäväni Tiinan Suomesta kylään ja pääsin pitämään viikon hengähdystauon töistä hyvässä seurassa. :-) Ehdimme Tiinan kanssa vierailla viikossa neljässä maassa; Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa. Itsekin tulee tehtyä enemmän lähiseutumatkailua kun kierrättää vieraita.

Saksassa kävimme kahdessa myös minulle uudessa paikassa. Toisena lomapäivänä suuntasimme Unteruhldingen nimiseen paikkaan. Unteruhdingen sijaitsee Bodensee -järven rannalla Saksan puolella ja siellä on asukkaita vain n. 8000. Siellä sijaitsee myös ulkoilmamuseo Pfahlbau jonka halusimme nähdä. Museo on avattu jo vuonna 1922. Se koostuu järven päälle rakennetuista paalutaloista jotka jäljittelevät kivi- ja bronssikauden taloja.

Pfahlbau museo
Pfahlbau museo

Pfahlbau museo

Pfahlbau museo

Unteruhldingen oli muutenkin soma paikka. Sieltä löytyy myös monta kalaravintolaa joista saa edullisesti tuoreesta kalasta tehtyjä annoksia. Matkalla museolle ohitimme myös tälläisen söpön lettukärryn.


Lettukärry

Viikon aikana kävimme myös Bodensee -järven toisella puolella Konstanzissa. Tässä saksalaisessa kaupungissa on asukaita n. 80 000. Se sijaitsee maantieteellisesti kiinni Sveitsissä, Saksan puolelta Konstanziin pääsee vain Bodensee -järven yli siltaa pitkin tai lautalla. Kaupungissa on kaunis vanhakaupunki.


Konstanz

"parvekepojat"

Konstanz

Hauska juomapaikka. Pitihän tuosta nenusta käydä juomassa. :-) 


Konstanz

Bodensee järvi

Konstanz, Imperia-patsas

Imperia - Elämän nainen ja muusa

Zeppelin ilmalaivan keksijä Ferdinand von Zeppelin on syntynyt Konstanzissa ja satuimmekin bongaamaan Zeppelinin lentämässä järven yllä.

Zeppelin

Tämän hauskan punanokkaisen sorsalajin nimi on Punapäänarsku (piti googlata tuo laji). Näitä sorsia ei esiinny Suomessa lainkaan, Tanska on pohjoisin paikka jossa näitä punanokkia voi tavata. Netin mukaan laji on kokosukeltaja, kuulostaa hauskalta. :-)  Tulipa taas opittua uutta linnuista.

Punapäänarsku

Konstanzin vanhastakaupungista löytyi yllätyksekseni pieni kauppa josta saa myös Pandan lakua ja Fazerin salmiakkia! :-)

8 kommenttia:

  1. Ihanat noi puutalot! En ollut ikinä ennen kuullutkaan niistä! Ja hei me käytiin Konstanzissa yhteensä joku 10 kertaa sinä aikana kun olin siellä ja en ikinä löytänyt lakua ja salmiakkia...! :)

    VastaaPoista
  2. Mekin eksyttiin siihen puotiin ihan vahingossa. Piti tietysti ostaa pussillinen Pandan uutta mustikkalakua. :-)

    Tuo "puutalomuseo" oli kiva, samoin se kylä oli todella soma. Sinne pitää mennä joskus uudestaan ja syödä yhdestä niistä kalaravintoloista. Siellä oli myös hauska minibiljardirata jota pitää käydä joskus kokeilemassa. Se oli hassu minigolfin ja biljardin fuusiolaji, ikinä ennen en ole moista nähnyt.

    VastaaPoista
  3. No seuraavan kerran kun mulla on Dornbirnissa joku pitempi kokous niin pitää tehdä tonne reissu :) Hei, sitä puheenollen, sä voisitkin auttaa mua keksimään jotain haukaa iltaohjelmaa kun järjestän yhden kokouksen Dornbirnissa kesän jälkeen :) Meitä on 9 miestä ja minä. Kaikki tekee samaa työtä kun mä mutta kaikki eri maista. Kaikki kokenut jo kaiken normi-businessmaisen kuten keilailun, vaeltamisen ja kaikki ravintolat 50 km säteellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olis talvi niin voisit viedä ne kelkkailemaan. Miten olis joku dinner cruise Bodenseella?

      Poista
  4. Heipä Jenni. Kiva lukea sinun reissuistasi. Paljon siellä tapahtuu. Täälläkin jotain tapahtuu. Meidän sukuyhdistyksen kesäpäivää vietetään heinäkuun 7. päivä pelailun merkeissä täällä Saalahden maisemissa. Pelaillaan ja tapaillaan toisiamme. Olet lämpimästi tervetullut.
    Hyvää ja tapahtumarikasta kesää toivotan sinulle. Ja Leenakin toivottaa, kun hän istuu tuossa vieressä ja ihmettelee kuvien paljoutta blogissasi: "Onpa siellä kaunista ja monenlaista".
    Terveisin Pauli-eno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Pauli. Olisi ollut mukava tulla sukuyhdistyksen kesäpäivään, mutta valitettavasti saavun Suomeen vasta heinäkuun puolessa välissä. Lennot piti ostaa jo keväällä, kun nuo kesän lennot ovat aina niin täynnä. Toivotan teile oikein mukavaa kesäpäivää ja toivottavasti pääsen ensi vuonna mukaan!

      Poista
  5. Insel Mainaun ruususaarella kannattaa ehdottomasti myös käydä, ja varata siihen ainakin puoli päivää, mieluimmin kokonainen. Kesällä se on parhaimmillaan, mutta joka vuodenaikana on nähtävää puutarhoissa sekä linnamuseossa (Bernadotte-sukua).Palmut ja monet etelän kasvit menestyvät siellä. Bodensee-järven kierros käy hyvin reittiä Unteruhlingen - lautta - Mainau - Konstanz, tai päin vastoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tuo Mainaun saari on vielä käymättä. :-) Olen muualtakin kuullut hyvää paikasta ja siellä taitaa olla ruotsalainen ravintolakin.

      Poista